استان کرمان
بهشت سرمایه گذاری ایران

استان کرمان ، دیار کریمان

استان کِرمان پهناورترین استان ایران با مرکزیت شهر کرمان است. استان کرمان در جنوب شرق ایران قرار گرفته و جمعیت آن در سال ۱۳۹۵ و بر اساس آمار مرکز آمار ایران برابر با ۳٬۱۶۴٬۷۱۸ نفر بوده‌است. کرمان با دربر گرفتن بیش از ۱۱ درصد از وسعت ایران با حدود ۱۸۳۱۹۳ کیلومتر مربع نخستین استان پهناور ایران می‌باشد. کرمان نهمین استان پرجمعیت کشور محسوب می‌شود.

0
جمعیت استان
0
کل وسعت ایران
0
اثر ملی
0
شهرستان
0
شهر
0
بخش

هفت اثر جهانی ثبت شده استان کرمان در میراث جهانی یونسکو

ارگ بم

باغ شاهزاده ماهان

روستای صخره ای میمند

قنات

مقبره آخوند کوهبنان

ارگ راین

کویر لوت

استان کرمان هفت اثر ثبت شده در میراث جهانی یونسکو از جمله ارگ بم ، باغ شاهزاده ماهان ، دهکده صخره‌ای میمند در شهربابک ، ارگ راین و روستای صخره‌ای درگسک کوهبنان و مقبره آخوند کوهبنان ، کویر لوت و سه قنات دارد و رتبه نخست ایران را از این حیث دارد. استان کرمان همچنین چندین سال متوالی رتبه نخست صادرات غیرنفتی کشور را از آن خود کرده‌ است. این استان بزرگترین صادرکننده خرما و پسته در کشور است. حدود ۱۷٪ از باغ های کشور در این استان قرار دارد که از این رو دارای رتبه نخست کشوری است. استان کرمان با اقلیم‌های متنوع خود در بسیاری از محصولات باغی از جمله گردو ، خرما، مرکبات و پسته رتبه‌های اول تا سوم کشور را در اختیار دارد.
تنوع آب و هوایی استان کرمان به دلیل شرایط خاص اقلیمی در خور توجه‌ است. در نتیجه این شرایط اقلیمی ، در نواحی شمال ، شمال غربی ، آب و هوا خشک ، در جنوب و جنوب شرقی گرم و مرطوب و در جنوب غربی و مرکز سرد و کوهستانی است.

آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری استان کرمان

باستان شناسان ایران و جهان استان کرمان را به سبب دارا بودن آثار تاریخی ماقبل میلاد و بسیار تاریخی (که در برخی موارد قدیمی‌ترین آثار جهان محسوب می‌شوند) از جمله تمدن هلیل رود شهرستان جیرفت، تپه یحیی شهرستان بافت، همچنین (بازار بزرگ کرمان، ارگ راین، مسجد جامع، گنبد جبلیه، باغ شاهزاده ماهان) از آثار گردشگری شهرستان کرمان، (ارگ تاریخی بم)، (روستای تاریخی دستکند میمند، عمارت موسی خانی، مسجد و حسینیه شهر کهنه، خانه صمد خانی، آتشکده اذربغ، قلعه کمر مرج، و غار ایوب دهج بزرگترین غار آذرین ایران) در شهرستان شهربابک و تل ابلیس و دژهای ساسانی کرمان به همین واسطه استان کرمان را گهواره تمدن نامیده‌اند.

صنایع استان کرمان به دو دسته صنایع دستی و ماشینی تقسیم می‌شوند. صنایع دستی شامل شال، پته و ترمه‌است که به غیر از پته دوزی باقی از رونق سابق برخوردار نیستند. صنایع دستی کارگاهی چون: قالی بافی، جاجیم بافی، گلیم بافی و خورجین بافی از صنایع رایج این استان به‌شمار می‌رود. صنایع ماشینی استان به سه دسته کارگاهی کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم می‌شوند که از این صنایع می‌توان سیمان، خانه سازی، مواد غذایی و لبنیات، نوشابه سازی، قند، زغال سنگ و مس که معروفیت جهانی دارد را نام برد. معادن استان در تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع کشور نقش ارزنده‌ای بر عهده دارند. معادن سرشار آهن در سیرجان، زغال سنگ، مس و دیگر فلزات چرخ‌های صنعت استان و کشور را به گردش درمی‌آورند. معادن زغال سنگ قسمتی از نیاز کارخانه ذوب آهن اصفهان را تأمین می‌کنند. منابع مس سرچشمه رفسنجان که به گواهی کارشناسان از غنی‌ترین و خالص‌ترین معادن مس درجهان به‌شمار می‌رود، از مشخصه‌های ویژه اقتصادی استان کرمان محسوب می‌شود. معادن مس میدوک شهربابک معادن کرومیت بافت جیرفت و کهنوج نیز از مهم‌ترین معادن کرومیت ایران به‌شمار می‌روند و معدن تیتانیوم کهنوج تنها معدن از این فلز در ایران می‌باشد. معادن فاریاب در شهرستان منوجان نیز از اهمیت بالایی برخوردارند.

امکانات بالقوه استان کرمان جهت سرمایه گذاری های مناسب و سودآور اقتصادی:

وجود سه منطقه ویژه اقتصادی سیرجان، ارگ جدید، جازموریان
وجودبزرگترین ذخیره معادن مس روباز و تولید کننده بیش از150 هزار تن مس در کشور
وجود بزرگترین ذخایر سنگ های ساختمانی و تزئینی با ذخیره 2 میلیارد تن
وجود بزرگترین مجموعه صنعتی و معدنی تولید کننده کنسانتره سنگ آهن در سیرجان
دارای بزرگترین ذخایر تیتان کشور با ذخیره 5 میلیون تن
صاحب بزرگترین ذخایر ذغال سنگ کشور با ذخیره 280 میلیون تن
بزرگترین تولید کننده و صادرکننده پسته در ایران به میزان بیش از 200 هزار تن در سال
بزرگترین تولید کننده خرما در ایران به میزان بیش از 200 هزار تن در سال
دارای بیشترین سطح زیرکشت باغ های کشور به میزان 430 هزار هکتار
بزرگترین تولید کننده محصولات جالیزی و صیفی جات کشور به میزان 5/1 میلیون تن در سال
استقرار و فعالیت شرکت هواپیمایی ماهان با امکانات و ناوگان های مجهز مسافری و باری در کشور
وجود 4 فرودگاه عملیاتی در کرمان، سیرجان، بم و رفسنجان با پرواز مستقیم از تهران
راه اندازی محور اصلی راه آهن شمال – جنوب در مسیر بندرعباس – سیرجان – بافق- تهران و بافق-مشهد

keyboard_arrow_up